وال واشر یک وسیله نورپردازی است که از تعدادی لامپ در کنار هم تشکیل شده است؛ البته که تعداد این لامپهای استفاده شده، توان آنها و اندازه آنها با هم و نحوه قرار گیری آنها در کنار هم نیز متفاوت خواهد بود. باتوجه به نوع پروژه و نوع نیازی که برای مصرف کننده وجود دارد، این چراغ وال واشرها را در شکلهای متفاوتی میسازند. اگر تعداد زیادی از وال واشرها در کنار هم قرار بگیرند میتوانند به خوبی کار یک پروژکتور را انجام دهند. چراغ وال واشر نما را معمولاً به صورت خطی میسازند که در نمای ساختمان هم کاربرد دارد.
در نمای ساختمانها برای ایجاد نورپردازی به صورت خطی، عرضی و یکسان از این وال واشر بهره میبرند. با استفاده از این چراغها میتوان میزان نور، زاویه تابش نور، جهت نور را کنترل و تغییر داد. وال واشرهایی که برای نورپردازی نما استفاده میشوند، به صورت تک رنگ یا هفت رنگ در بازار موجود هستند. نوع تک رنگ این چراغها به رنگ سفید است، اما میتوانید آن را با رنگهایی همچون سبز، قرمز، آبی، بنفش و… تهیه و خریداری کنید. مدل هفت رنگ چراغ وال واشر نما طیفی کامل از رنگهای مختلف را شامل میشود که میتوان نوع نورپردازی آن را کنترل کرد. این چراغها نصب و راه اندازی مناسبی دارند که شدت نور خروجی آنها با کیفیت بسیار بالایی است. بدنهای که برای این وال واشرها در نظر گرفته شده است، از جنس آلومینیوم است و در برابر شرایز جوی مختلف از مقاومت بالایی برخوردار است.
مشخصات چراغ وال واشر نما
اساس این چراغها سایز کوچکی دارند که اغلب به صورت تک سوکته ساخته میشوند؛ این چراغها به راحتی با یک دست جا به جا میشوند و میتوان زاویه نور آنها ار تغییر داد. در واقع اگر تعداد چراغها بیشتر باشد، نور بیشتری تولید میشود و روشنایی بیشتری هم روی نمای ساختمان منتشر میکند. باتوجه به توان، ابعاد، میزان نور متفاوتی که برای این چراغها وجود دارد، در صنعت نورپردازی به وفور مورد استفاده قرار میگیرد.
چند سالی است که طراحان و معماران برای ایجاد نورپردازی و زیبایی دکوراسیون از این المان استفاده میکنند. عمده کاربرد این چراغ برای برای روشنایی و نورپردازی نمای ساختمانها است. این چراغها متشکل شده از قسمتهایی همچون درایور، LED، لنز که برای متمرکز کردن نور استفاده میشود، فریم یا قاب وال واشر است. از جمله ویژگیهای منحصر به فردی که برای این چراغها وجود دارد این است که کیفیت نور تولید شده آنها بسیار زیاد است، نصب راحتی دارند، طیف رنگی آنها متنوع است، در برابر ضربه شرایط جوی متفاوت و… مقاوم هستند. از جمله سایر مشخصات منحصر به فرد این چراغها میتوان موارد زیر را نام برد:
? تنظیم شدت نور
? بدنهای باکیفیت
? طیف رنگی متنوع
? کاهش هزینههای نورپردازی
? تغییر سایز و اندازه باتوجه به نیاز
? کنترل از راه دور البته به کمک ریموت
? دارای افکتهای مختلف برای نورپردازی
? میتوان طول آنها را افزایش داد، یعنی چند وال واشر خطی را به هم متصل کرد.
❌ ❌ ❌ ❌ ❌
◀️ بیشتر بخوانید: وال واشر رشد گیاه چیست؟ ▶️
❌ ❌ ❌ ❌ ❌
انواع چراغ وال واشر نما
در واقع چراغ وال واشر نما را بر اساس پارامترهایی همچون نوع چراغ، سایز و توان به دستههای مختلفی تقسیم میکنند که اساساً هر کدام از آنها را در مکانهای مختلفی مورد استفاده قرار میدهند. چراغهای وال واشر از نظر توانی که دارند به دستههایی همچون ۴ وات، ۶ وات، ۱۰ وات، ۲۰ وات تقسیم میشوند که مدل ۲۰ واتی آن نسبت به محصولاتی که مشابه هستند، از LEDهای بیشتری برخوردارند؛ یعنی در هر متر آن حدود ۲۰ تا ال ای دی استفاده شده است.
از نظر رنگ به دو صورت RGB (هفت رنگ) یا تک رنگ ساخته میشوند که هر کدام را در پروژههای مختلف مورد استفاده قرار میدهند. درحقیقت هر کدام از آنها را یعنی نوع تک رنگ یا هفت رنگ را در توانهای مختلفی طراحی و تولید میکنند که قابلیت ارتجاعی و انعطافپذیری آنها بسیار بالا است. این چراغهای وال واشر نما میتوانند که نور را به صورت یکنواخت و ثابت به محیط اطراف منتشر کنند؛ به همین دلیل بیشتر جنبه نورپردازی و دکوراتیو را دارند و در نمای ساختمانها از آنها بهره میبرند. باتوجه به مشخصات منحصر به فردی که در این چراغها دیده میشود، طول عمر و ماندگاری بالایی هم دارند.
اجزای چراغ وال واشر نما
همان گونه که قبلتر اشاره کردیم، هر چراغ وال واشر از چهار قسمت مختلف تشکیل میشود که تمام آنها در کنار هم باعث میشوند یک نورپردازی فوق العاده در نمای ساختمان ایجاد شود و جلوه ساختمان را منحصر به فرد میکند که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
LED چراغ وال واشر نما
در چراغهای وال واشر از ال ای دیهایی استفاده میشود که پاور هستند. هر ال دی، دارای توانی برابر یک وات است؛ البته ناگفته نماند که برای این چراغها از ال ای دیهایی ۳ واتی هم استفاده میکنند، اما باتوجه به این که نوردهی LED با حرارت است، بایستی که حرارت را به روشهای مختلف انتقال داد؛ بنابراین از وات بالا استفاده نمیکنند؛ لذا به هر اندازهای که توان ال ای دی بالا باشد، میزان حرارت بیشتری تولید میشود. تصور خیلیها این است که ال ای دیها، حرارتی تولید نمیکنند و در عین حال از راندمان بالایی برخوردار هستند. باتوجه به حجم و نوری تولید شده، حرارت تولید شده بسیار کم است، اما برای این که طول عمر ال ای دی بیشتر شود، بایستی که حرارت را سینک نمود؛ در نهایت به منظور انتقال دادن حرارت از هیت سینک استفاده میکنند.
بدنه چراغ وال واشر نما
در حیقیت بدنه این چراغ همان هیت سینک است که به عنوان منتقل کننده حرارت مورد استفاده قرار میگیرد. اساساً برای این که حرارت انتقال داده شود، در ساختار این چراغها از آلومینیوم استفاده میکنند؛ چرا که آلومینیوم میزان حرارت را به خود جذب میکند و در نهایت به سرعت خنک میشود. اگر سطح زیرین ال ای دی با بدنه آلومینیومی تماس داشته باشد، میزان حرارت تولید شده را به بیرون انتقال میدهد. سطح بدنه یا همان وزن بدنه در کیفیت وال واشر عاملی بسیار موثر است، لذا به هر اندازهای که بدنه سبکتر و نازکتر باشد و تماس کمتری با هوا داشته باشد، میزان حرارت ال ای دی بیشتر داخل آن میماند و در نهایت طول عمر و ماندگاری وال واشر کمتر میشود. گفتنی است که بسیاری از تولید کنندگان برای کم کردن قیمت نهایی از بدنهای سبکتر استفاده میکنند که در نهایت طول عمر چراغ را کم میکنند.
لنز چراغ وال واشر نما
در مقابل ال ای دیها برای این که پرتاب نور و پوشش آن بیشتر باشد، از لنز استفاده میکنند. لنز وظیفه دارد که به نور جهت بدهد و آن را متمرکز کند. در حقیقت لنزها زاویههای گوناگون، یعنی از ۵ درجه تا ۱۲۰ درجه را داشته باشند. در حالت کلی در ساختار هر چراغ وال واشر از یک لنز مخصوص با یک زاویه پخش مخصوص استفاده میشود. یک گزینه مهم که برای لنز وجود دارد شفافیت آن است که نباید در آن حبابی وجود داشته باشد؛ این مورد کیفیت و مرغوبیت لنز را به نمایش میگذارد. با استفاده از هولدر لنز موجود ر روی LED تعبیه و تثبیت میکنند. لنزهایی که ساخته میشوند مدلهای گوناگونی دارند که از جمله آنها میتوان به لنزهای تخت و محدب اشاره کرد.
درایور چراغ وال واشر نما
از درایور چراغ وال واشر نما برای تبدیل برق شهری به ولتاژ مورد نیاز ال ای دیها استفاده میکنند. درایور قطعه بسیار مهمی است، لذا میزان ولتاژ و جریان را به صورت دقیق و کنترل شده به ال ای دیها منتقل میکند؛ لذا ال ای دیها علاوه بر تولید نور در هنگام کار کردن مقداری حرارت را هم تولید میکنند که این موضوع باعث میشود میزان مصرف انرژی در ال ای دی بیشتر شود؛ اگر این مسئله دائما تکرار شود، در مدت زمان کوتاهی ال ای دی آسیب میبیند و در نهایت میسوزد. درایورها از رنج کارکردی برخوردار هستند که از جمله آنها میتوان ۳ وات، ۱۵ وات الی ۲۵ وات و … را نام برد.
مهمترین نکتهای که برای درایورها میتوان به آن اشاره کرد، همان راندمان یا PFC است که در واقع ضریب تبدیل کردن انرژی به توان مفید است که معمولاً به صورت درصد نمایش داده میشوند. راندمان درایور هر عددی میتواند باشد، اما اگر بالاتر باشد قطعاً کیفیت و مرغوبیت آن بالاتر است؛ در واقع این مقدار معمولاً از ۸۰٪ بالاتر است؛ بنابراین زمانی که قصد خرید چراغ وال واشر نما را دارید، حتماً به راندمان آن دقت کنید تا محصولی با کیفیت را تهیه و خریداری کنید.
خرید چراغ وال واشر نما
تفاوتی که چراغ وال واشر نما با سایر والواشرها دارد این است که تنها برای نورپردازی و روشنایی نمای ساختمانهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد؛ در صورتی که سایر وال واشرها را برای کاربردهای مختلفی همچون نورپردازی نماهای بسته، زیرگذرها و تونلها، پرورش گیاهان، رستورانها، مراکز خرید و… هم استفاده میکنند.
✍️ سخن نهایی
تشکر از اینکه ما را تا پایان مقاله «چراغ وال واشر نما» همراهی نمودید. شما عزیزان میتوانید انواع وال واشرهای نما را با قیمتی بسیار مناسب و کیفیتی بسیار عالی از فروشگاه اینترنتی میران لایتینگ تهیه و خریداری کنید. نظرات و سؤالات خود را برای ما کامنت کنید.
نوشته شده در تاریخ ۱۳ دی ۱۴۰۰